#Socialdemokraterna ekonomiske talesperson vill satsa på #infrastruktur för att skapa #tillväxt…

Visst är det bra att investera sig ur en #lågkonjunktur det visar alla nationalekonomiska studier på men det är ändå i Sveriges fall enligt min mening en kortsiktig lösning.

Vi behöver en bra infrastruktur men inte för det som vi traditionellt har använt det till utan till att finna nya industrier. Märkligt nog är det det som flera forskare och entreprenörer nu talar om d.v.s. att Sverige är inte alls så långt fram som vi tror på forskningsfronten inom IT.

De menar att vi istället bör formera kluster på lokal nivå som kan konkurrera med effektiva och snabba omställningar i kombination med resurser som Sverige är rikt på. Många små företag måste få växa till sig och utnyttja #export som en framgång inte minst på den ofta bortglömda #EU inre marknad.

Det är omöjligt för dagens industriföretag oavsett om det är IT företag eller ej att anställa så mycket folk som det sägs upp och som står utanför arbetsmarknaden.

Småföretagen däremot som idag utgör dryg 90% av de svenska företagen behöver inte växa mycket för att kunna suga upp alla dessa som är arbetslösa och mer därtill.

Vi står inför en svängning som inte bara handlar om det ekonomiska läget utan också om det demografiska. Vi behöver få fler i arbete och framför allt öka vår export för att kunna finansiera vår #välfärd och #expansion.

För det krävs det satsningar på #entreprenörsskap och lokala kluster. Kluster är dock mer komplext än man tror och sätts inte ihop av sig själv. Läs gärna mer om det i boken "the start-up nation" av Singer.

Den som inser potentialen i #småföretagen och på allvar är beredd att ta strid för denna omvälvning tror jag kommer att öppna Sverige i omvärlden…

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s