Staten kritiseras för outnyttjat #riskkapital

Flera statliga #riskkapitalister har gott om pengar som inte #investeras. Totalt finns över 9 miljarder kronor tillgängliga hos sex olika aktörer. (DN)
Detta är ett allt vanligare problem och Sverige är ett U-land när det gäller att utnyttja våra #småföretag och dess potential. Genom mina studier på området har jag kunnat konstatera att vi i jämförelse har sämst resultat av satsade statliga kronor på #FoU jämfört med alla andra länder. Israel har trotts sin något oroliga verklighet å andra sidan bäst resultat per satsad krona… Vad är skillnaden? Enkelt förklarat så ligger det i att man ex.vis ser till att matcha alla privata riskkapital med lika mycket statligt kapital i #fonder som enbart arbetar med detta fristående från statligt styre.
Sverige är ett #export beroende land och vi kan aldrig överleva vår välfärd om vi inte lär oss att ta vara på #småföretagens potential att #exportera och anställa i liten skala. #Storföretag kommer finnas men som framgår av aktuell debatt ger det inte mycket skatt utan egentligen bara indirekt via #löner och omkostnader. Lär av goda exempel men gör inte som nu och hämta bara delar av lösningar som andra tagit fram för det blir inget annat en halvmesyrer av det! #in

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s