Tävling – Begriplighet och interaktion – kommunikationslösningar för personer med kognitiv funktionsnedsättning

Sök på ett aktuellt och lovande projekt till lovvärt ändamål.

Idag startar Post- och telestyrelsen (PTS) en ny tävling i Innovation för alla. Denna gång är temat Begriplighet och interaktion – kommunikationslösningar för personer med kognitiv funktionsnedsättning. Sista ansökningsdag är 13 juni.

Nu finns en ny möjlighet för innovativa företag och andra organisationer att ansöka om finansiering av tjänste- och produktutveckling samt studier inom elektronisk kommunikation.
Bidra till större självständighet i vardagen

PTS söker i denna tävling projektförslag som kan öka den digitala delaktigheten för personer med någon typ av kognitiv nedsättning. Projekten ska dock vara inom området elektronisk kommunikation och lösningarna ska bidra till en större självständighet i vardagen för målgruppen. 

− I denna tävling har vi fokus på en målgrupp som i vissa situationer har svårt att möta de krav som samhället ställer på en individ idag. Vår förhoppning är att vi ska få in många kreativa och intressanta förslag på lösningar som kan ge en ökad trygghet och självständighet för personer med kognitiva nedsättningar, säger Göran Marby, PTS generaldirektör.

Begreppet kognition kommer från det latinska ordet ”cognoscere”, som betyder att lära. En kognitiv nedsättning kan yttra sig på många sätt.  Man kan ha svårt att planera, minnesproblem, koncentrationssvårigheter eller brister i språkförståelsen.
Ansök senast den 13 juni

Tävlingen startar den 4 maj 2012

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under EU, Eu-stöd, EUbidrag, Företag, Innovation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s