Välkommen till en dialog om innovativa företag – öppen innovation

Välkommen till en dialog om innovativa företag – öppen innovation

Morgondagens jobb, välfärd och samhällsgemenskap förutsätter att vi har förmåga att tänka nytt idag. Vi behöver förstå de utmaningar och den efterfrågan som finns såväl i Sverige som globalt, och förmå att omsätta vår kunskap, kompetens och våra erfarenheter i nya eller bättre lösningar för dessa behov – vi behöver vara mer innovativa.

Trots att Sverige är ett litet land har vi ett stort antal innovativa företag. I en hårdnande global konkurrens behöver konkurrenskraften ständigt stärkas. Mer öppna innovationsprocesser har alltmer blivit en framgångsfaktor. Fysiska och virtuella mötesplatser möjliggör starkare interaktion med kunder, leverantörer, partners och konkurrenter – och leder till ökad effektivitet, kvalitet och nya genombrott. Vilka framgångsexempel kan vi lära av? Vad händer med företagens affärsmodeller? Hur stimulerar vi fler öppna och kreativa kunskapsmiljöer? Hur kan vi formulera en gemensam agenda för ökad öppenhet i innovationsprocesser?

Tillsammans med Regeringskansliet bjuder Industrirådet, RISE, Innovationsbron, VINNOVA, Företagarna och Almega in dig till ett dialogmöte. Under dagen vill vi belysa goda exempel på öppen innovation och ge utrymme för nätverkande och dialog. Dialogmötet ska ge ett inspel till regeringens pågående arbete med att ta fram en nationell innovationsstrategi. Det ska också bidra till det fortsatta arbetet hos många aktörer med att förbättra förutsättningarna för innovativa företag i Sverige.länk till inbjudan

Praktisk information

När: fredag 8 juni kl 9.00-12.00 med efterföljande lunch (kaffe och registrering från kl. 8.30)

Var: Bryggarsalen, Norrtullsg. 12 N, Vasastan, Stockholm

Lämna en kommentar

Filed under EU, Företag, Innovation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s