FÖRETAG I MALMÖREGIONEN PLANERAR FÖR TILLVÄXT

En marknadsundersökning i Malmö visar på att det råder större optimism i Malmö än man kanske har trott. Uppstart Malmö valde att skaffa sig korrekt information om läget i regionen och genomförde därför en undersökning för att förstå tillväxtbolag med 5-30 anställda.

Trots att intervjuerna är genomförda under en period då konjunkturen i Sverige varit svag och den ekonomiska utvecklingen i vår omvärld har skakat, visar resultatet på positiv framtidstro och vilja till expansion.
”Nästan hälften vill anställa kommande år och så mycket som 81 % vill anställa upp till 5 personer”, säger Luciano Astudillo vice ordförande Uppstart Malmö.
Rapporten visar på att företagen har olika sorters behov för att expandera, allt från hjälp med nätverk, rekrytering till finansiering. Tydligt är att flertalet av företagen inte är intresserade av att släppa in någon ytterligare delägare i företaget.
”Genom att Uppstart Malmö kan erbjuda olika möjligheter till finansiering finns det inget hinder i att företagarna kan vara ovilliga till släppa in en delägare. Vi kan exempelvis erbjuda olika former av såväl avtal som lån” säger Luciano och avslutar: ”I Uppstart Malmö finns det kompetens och service för att stötta de bolag som behöver hjälp i sin tillväxt. ”

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Företag, Innovation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s