Tillväxtverket – 13 kommuner testar metoder för service i glesbygd – Mynewsdesk

Mat till de äldre, bredband till företagen och kontanter till turister. För glest befolkade kommuner i Sverige väntar stora utmaningar när det gäller att förse medborgare, företag och besökare med service. 13 pilotkommuner är utsedda att testa nya metoder och lösningar för att samordna servicen.

Tillväxtverket har fått i uppdrag att rikta utvecklingssinsatser till kommuner med serviceglesa områden i gles- och landsbygder. Satsningen omfattar 15 miljoner kronor under 2012-2014. Idag, onsdag 13 juni, samlas alla kommuner till en startkonferens.

Tillväxtverket har utsett 13 pilotkommuner som ska identifiera lösningar och utarbeta förslag på överenskommelser och avtal mellan kommunen och dessa ”servicepartners”. Servicefrågorna ska ses i sin helhet och kopplas ihop med andra insatser för näringslivsutveckling och attraktiva livsmiljöer.

De utvalda pilotkommunerna är:

Kalmar (Södermöre kommundelsnämnd) Sorsele Arjeplog Norsjö/Malå/Skellefteå (tre kommuner i samverkan) Lindesberg Munkedal Härjedalen Ludvika Torsby Sunne Eda Uppvidinge Ydre

Förutom dessa pilotkommuner ingår fem kommuner (Kristianstad, Linköping, Boden, Örnsköldsvik och Borgholm) som ambassadörer.

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/tillvaextverket/pressrelease/view/13-kommuner-testar-metoder-foer-service-i-glesbygd-771337

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Eu-stöd, EUbidrag, Företag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s