Satsa på innovation – så säger Almis nya ägardirektiv

Regionstyrelsen fattade idag 23 augusti 2012 beslut om ägardirektiven för Almi Företagspartner Mälardalen AB. En väsentlig skillnad i de nya direktiven jämfört med de gamla är att bolagets roll i det regionala innovationssystemet lyfts fram.
Vi är fantastiskt glada att våra regionala ägare har satt ytterligare fokus på innovationer inför kommande år samtidigt som vi ser den ökade efterfrågan som finns. Under året har vi fördubblat antal medarbetare inom innovationsrådgivning – det har gjort att vi kan hitta och identifiera ännu fler idéer och på det sättet fortsätta skapa tillväxt i regionen. -Billy Bergåker, VD Almi Företagspartner Mälardalen AB
Det är många som jobbar med innovationer. Syftet med ett regionalt innovationssystem är att skapa förutsättningar för fler innovationer och i förlängningen fler kommersiella produkter och tjänster som når marknaden och skapar ökad samhällsnytta och tillväxt. Det åstadkommer vi genom samverkan och smart specialisering.

Alla som jobbar med offentliga medel för att stötta innovationer behöver samverka så att innovationer slussas vidare i ett system och tas om hand, oavsett om innovationen kommer från en privatperson, företagare, student eller forskare. Där har Almi Mälardalen en viktig roll.

Almis uppdrag
Almis uppdrag är att främja utvecklingen av konkurrenskraftiga små och medelstora företag och stimulera nyföretagandet i syfte att skapa tillväxt och förnyelse i svenskt näringsliv – från idéer till framgångsrika företag. Bland annat erbjuder Almi rådgivning inom till exempel lönsamhetsstyrning och möjlighet till att få stöd av mentor.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under almi, EU, Eu-stöd, EUbidrag, Företag, företagsstöd, Innovation, nationella stöd, tillväxtverket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s