Tävla med EU kommissionen i social innovation!

EU-kommissionen anordnar en tävling till minne av Diogo Vasconcelos. Vi vill hitta de bästa sociala innovationerna som kan hjälpa människor att komma ut på arbetsmarknaden eller få nya, bättre jobb.

Över 25 miljoner människor i EU är utan arbete. Många andra är fast i lågavlönade jobb eller känner att deras möjligheter på arbetsmarknaden är begränsade, kanske på grund av kön, ålder eller funktionsnedsättning.

Den här tävlingen vänder sig till alla EU-invånare som har förslag på hur vi kan skapa nya eller bättre jobb. Det är inte bara hänsynslöst och oekonomiskt att inte göra något åt arbetslösheten och undersysselsättningen – arbetslöshetens negativa effekter kommer att kasta en skugga över våra ekonomier och samhällen under lång tid framöver.

Tävlingen inleddes den 1 oktober 2012. Finalisterna får stöd av mentorer under ett tvådagarsseminarium i mars 2013. De tre bästa förslagen (ungefärligt antal) väljs ut i maj 2013 och vinnarna får 20 000 euro var. En andra tävlingsomgång drar igång 2014.

till kommissionens hemsida;

Lämna en kommentar

Under eco-innovation, energimyndigheten, Eu-stöd, EUbidrag, Innovation, utbildning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s